szechenyi_2020
Hotel schweizerhof Üzletviteli Kft.

Sajtóközlemény

a győri romantik hotel schweizerhof turisztikai célú fejlesztése

A Hotel Schweizerhof Kft. 179,46 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázaton a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében. A 358,23 millió forint összköltségvetésű beruházás során többek között megvalósult a – műemléki környezetben elhelyezkedő – Romantik Hotel Schweizerhof színvonal emelése és szolgáltatásainak – wellness, fitness, kerékpárbarát – bővítése. A fejlesztéssel a Bécsi kapu téren egy olyan komplex és minőségi szolgáltatásokat nyújtó hotel jött lére, amely képes kiszolgálni a színvonalas turisztikai szálláshelyek iránt megnövekedett igényeket Győr városában.

A Hotel Schweizerhof 1995-ben nyílt meg a barokk belváros szívében, a Káptalandomb bejáratánál lévő Bécsi kapu téren. Az 1700-as évek közepén épült része műemléki védettség alatt áll. 30 parkolóhellyel rendelkező mélygarázsa kitűnő parkolási lehetőséget biztosít a szállóvendégek számára. A Hotel Schweizerhof jelen pályázati keretek között történő fejlesztése mintegy 3.000 m2 alapterületen tartalmazott fejlesztéseket a következők szerint:
– szállodai szobák és a teljes belső tér fejlesztése. A beavatkozásoknál egyértelműen a besorolásbeli fejlesztéshez (3-ból 4 csillagossá válni) szükséges munkaműveleteket vették figyelembe. Így megújításra került a szobák, apartmanok:

  • komplett bútorzata,
  • világítási , elektronikai és informatikai rendszere,
  • fürdőszobái,
  • ezen túlmenően az épület teljes belsőépítészeti és külső homlokzati része is átalakítására és megújítására került.

A Hotelben kisebb volumenű wellness és fitness tér került kialakításra szaunák, fitness gépek beszerzésével.

Ezeken túlmenően 60 fős konferencia és 80 fős a-la-carta étteremmel bővült a Király utcai épületszárny.

A hotel energetikai színvonalának emelése nyílászáró cserékkel, külső hőszigeteléssel és a mai kor színvonalának megfelelő hőszivattyúk beépítésével történt; a szellőző és légcserélő rendszer korszerűbb, hatékonyabb működést biztosító eszközök útján szintén fejlesztésre került.

A projekt egyik nagy hangsúlyt kapó eleme a kötelező akadálymentesítési tevékenység volt. Ennek megfelelően a mozgáskorlátozottak akadály nélkül használhatják a szálloda szolgáltatásait.

A projektgazda partneri kapcsolatokat épít ki a jövőben is folyamatosan turisztikai attrakciókkal, szolgáltatókkal és vállalatokkal, továbbá cél az új célcsoportok elérése is. Kifejezett cél volt, Győrben megteremteni egy olyan szolgáltatási és esztétikai színvonalon működő 4 csillagos szállodát, mely komoly vonzerőt jelenthet az igényes és magas színvonalú szolgáltatásokat keresők kiszolgálásában. Ezzel kapcsolódnánk az elmúlt években Győrben megvalósult komoly idegenforgalmi vonzerőt jelentő építészeti-fejlesztési beruházások igényszintben is megmutatkozó turizmus fejlődéséhez.

A szálloda HOTEL CAPITULUM ×××× néven működik tovább.
CAPITULUM jelentése az elhelyezkedéséből adódott káptalan – püspöki székhely

Projekt megkezdése: 2013.01.21.
Projekt befejezése: 2015.09.30.
Megvalósítás helye: 9021 Győr, Bécsi kapu tér 9. és 9021 Győr, Sarkantyú köz 11-13. hrsz.: 7430